Фото: Нацполіція

Прибуток 10 млн грн на місяць: в Україні ліквідували логістичний хаб зі збуту наркотиків і психотропів

Правоохоронці припинили діяльність масштабної наркосхеми, яка діяла у чотирьох регіонах України. Щомісячний прибуток наркоторговців сягав 10 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба Нацполіції.

Встановлено, що до складу злочинного угрупування входило дев'ятеро осіб віком від 28 до 43 років. Зловмисники налагодили розгалужений логістичний хаб зі збуту наркотичних засобів та психотропних речовин. Рекламували свої послуги та координували розповсюдження заборонених речовин через Telegram-боти та Інтернет-ресурси.

"Збували "товар" так званими закладками та гуртовими партіями, зокрема  наркотики  відправляли поштовими сервісами під вигаданими анкетними даними по всій території України. Від злочинної діяльності зловмисники отримували майже 10 мільйонів гривень прибутку щомісяця", — йдеться у повідомленні.

У ході слідства поліцейські провели 36 обшуків у помешканнях фігурантів на території чотирнадцяти областей. У результаті обшуків було вилучено:

  • понад дев'ять кілограмів "Альфа-PVP", а це майже 30 тисяч "доз";
  • чотири кілограми амфетаміну — орієнтовно 15 тисяч "доз";
  • вісім тисяч "доз" канабісу;
  • вісім тисяч доз "спайсу";
  • 200 пігулок "екстазі"; 
  • понад пів тисячі набоїв та "чорнові" записи.

"Орієнтовна вартість вилучених наркотиків та психотропів за цінами "чорного" ринку становить понад 6 мільйонів гривень", — наголосили у поліції.

наркотики

Фото: Нацполіція

Дев’ятьох зловмисників затримано. Слідчі вже повідомили їм про підозри за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. За вчинене їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Нагадаємо, 6 листопада у Києві поліцейські Святошинського управління поліції затримали водія маршрутки, який збував наркотики на зупинці. Поліцейські провели обшуки за місцем проживання наркоторговця і виявили та вилучили чергову партію "товару", підготовлену до збуту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.11.2023 16:39