Фото: росЗМІ

Прибуття північнокорейських військ до Росії: аналітики побачили тривожний сигнал для Путіна

Російський диктатор Володимир Путін, швидше за все, оцінює, що оголошення ще однієї часткової хвилі мобілізації або введення загальної мобілізації обійдеться його режиму надто дорого, і тому вдався до криптомобілізаційних зусиль, які, мабуть, тиснуть все більше на російську військову економіку. 

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зазначають аналітики, недавня поява північнокорейських військ у Росії та повідомлення про їхнє розгортання в зоні бойових дій у Курській області ще раз свідчать про те, що вся система формування сил Путіна дуже слабка. Витрати на підтримку війни зростатимуть, оскільки Росія продовжує спалювати живу силу та матеріальні кошти на передовій. 

Російські ресурси обмежені, і Путін не може нескінченно зважати на ці витрати. Економіка Росії досягне точки вигоряння і вона спричинить великі витрати для російського суспільства, що може змусити Путіна прийняти важливі рішення про те, як забезпечити ресурсами війну Росії або змінити спосіб ведення Росією бойових дій, щоб зберегти стабільність свого режиму.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що для того, щоби переконати росіян у здатності військ РФ придушити операцію Збройних сил України на Курщині, Кремль продовжує перебільшувати свої успіхи на цьому відтинку фронті. Зокрема, низку таких заяв зробив російський диктатор Володимир Путін.

До того ж, згідно з висновками ISW, Володимир Путін і надалі твердо дотримується своєї "теорії перемоги". В останніх заявах він дав зрозуміти, що західна "втома від України" заохочує Росію продовжувати війну.

Як зазначали раніше аналітики, економіка та військові зусилля Росії зазнають дедалі більшої напруги, що представлятиме все більш серйозні проблеми для здатності президента країни Володимира Путіна підтримувати війну у довгостроковій перспективі.

Раніше повідомлялось, що війська країни-агресорки посилюють мобілізаційні заходи на тимчасово окупованих територіях. Ворог активно проводить рейди та фільтраційні заходи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 11:54