Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

В ISW розповіли, на чому ґрунтується "теорія перемоги", якої дотримується Путін

Кремлівський диктатор Володимир Путін і надалі твердо дотримується своєї "теорії перемоги". В останніх заявах він дав зрозуміти, що західна "втома від України" заохочує Росію продовжувати війну.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Зокрема, вони посилаються на заяви Путіна після завершення саміту БРІКС у Казані. Він відповів на запитання журналіста про те, чи сприяють виснажені українські війська, західна військова втома чи міць російських військових успіху наступальних операцій Росії на всьому театрі військових дій.

За словами диктатора, Росія має продовжувати подвоювати свої військові зусилля в Україні та не звертати уваги на обговорення втоми противника.

Диктатор додав, що Захід "розпочинає реалістично оцінювати ситуацію навколо України" та "змінює свою риторику" про необхідність "стратегічної поразки" Росії. Також він сказав, що Росія може "тільки похвалити" Захід за цей риторичний відхід від повної поразки Росії в Україні.

Ще в одному інтерв’ю Путін зауважив, що будь-який результат російсько-української війни має бути на користь Росії та ґрунтуватися на "реаліях на полі бою". Таким чином, резюмували аналітики, Росія залишається прихильною до своєї початкової мети — змусити український уряд капітулювати, а також знищити державність та армію України.

"ISW продовжує оцінювати, що теорія перемоги Путіна ґрунтується на критичному припущенні, що Захід залишить Україну заради перемоги Росії або з власної волі, або у відповідь на зусилля Росії переконати Захід зробити це, та що далеко не очевидно, що Захід так зробить", — зазначили в Інституті вивчення війни.

Інші ключові висновки ISW

  • Президент України Володимир Зеленський попередив, що Росія неминуче розгорне північнокорейські сили у невизначених зонах бойових дій, оскільки російські та північнокорейські офіційні особи продовжують робити натякові заяви щодо можливої присутності північнокорейських військ у Росії.
  • Путін продовжує перебільшувати прогрес Росії в Курській області, ймовірно, намагаючись запевнити вітчизняну аудиторію в здатності російських військових придушити вторгнення України в Курську область.
  • Президент Росії Володимир Путін підвищив колишнього командира батальйону "Спарта" ("ДНР") і повноважного представника на Уралі підполковника Артема Жогу до Ради безпеки Росії, ймовірно, намагаючись закріпити в Кремлі молодших і провоєнних фігур.
  • Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не прагне «вплинути» на вибори в інших країнах, "на відміну від Заходу", на тлі постійних доказів протилежного.
  • Російська влада швидко відреагувала на ксенофобські заворушення в Коркіно Челябінської області 25 жовтня, що є помітною зміною порівняно з повільною та неорганізованою реакцією російської влади на антисемітські заворушення в Дагестані у жовтні 2023 року.
  • Німецький виробник зброї Rheinmetall оголосив, що нещодавно надав Україні ще 20 бойових машин піхоти Marder і зазначив, що Німеччина профінансувала постачання цих машин.
  • Українські війська просунулися під Борками та повернули втрачені території під Часовим Яром і Торецьком.
  • Російські війська наступали під Сіверськом, Покровськом і Обухівкою.
  • Кремль продовжує створювати нові державні ветеранські товариства й організації, ймовірно, намагаючись замінити структури, які критикували ведення війни Росією в Україні.

Нагадаємо, що вчора головнокомандувач Збройних сил України запевнив, що заява, яку оприлюднив російський диктатор Володимир Путін на саміті БРІКС, щодо оточення українських військ в Курській області не відповідає дійсності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2024 07:36