На фото: Олександр Лукашенко. Джерело: росЗМІ

ISW: Лукашенко сумнівається в намірах Путіна залучати війська КНДР для війни в Україні

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не вірить у залучення російським диктатором Володимиром Путіним північнокорейських військ до російсько-української війни. Північноатлантичний альянс відповість введенням своїх військ до України.

Як повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни, 23 жовтня Лукашенко відповів на запитання видання ВВС щодо повідомлень про те, що північнокорейські війська планують воювати разом з російськими силами в Україні.

За словами Лукашенка, інформація про участь північнокорейських військ у війні з Україною є "сміттям", а Путін "ніколи не намагатиметься переконати" іншу державу залучити її військових до російсько-української війни. Білоруський диктатор додав, що розгортання армії будь-якої держави, включно з Білоруссю, на лінії фронту в Україні було б "кроком до ескалації".

Також політик зауважив, що, якщо білоруси втягнуться у війну між Україною та РФ, то це буде "шлях до ескалації" і що НАТО розгорне сили на українській території у відповідь на втручання іншої країни. Водночас Лукашенко продовжував заперечувати причетність Мінську до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, зокрема з білоруської території.

В інтерв'ю російському пропагандистському телеканалу "Росія 1" Лукашенко заявив, що не вважає, що російському керівництву чи військовим потрібні північнокорейські війська, адже російських сил на фронті достатньо, а Москва має значні мобілізаційні ресурси. За словами самопроголошеного білоруського президента, Кремль розуміє, що участь військових КНДР у війні на боці РФ було б "небажаним для Росії" і що західні країни будуть відповідати відправленням військ НАТО до України.

Нагадаємо, напередодні Лукашенко повідомляв, що Володимир Путін нібито шкодує про втрати у війні в Україні. Водночас самопроголошений президент Білорусі наголосив, що російський лідер "твердо вважає, що він має рацію". Лукашенко зауважив, що Путін нібито боїться, що після встановлення перемир’я Захід і надалі надаватиме військову допомогу Україні, а тому вимагає гарантій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 09:04