Фото: bilopillia.city

"Це відверта дезінформація": Сирський відреагував на заяву Путіна щодо втрат ЗСУ на Курщині

Головнокомандувач Збройних сил України запевнив, що заява, яка була оприлюднена російським диктатором Володимиром Путіним на саміті БРІКС, щодо оточення українських військ в Курській області не відповідає дійсності.

Про це генерал написав у своєму Telegram-каналі.

"Це відверта дезінформація, яка не відображає реальну ситуацію. Українські війська продовжують активні дії на Курському напрямку, третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал ворога. Попри шалений тиск противника на цьому напрямку, окупанти зазнають відчутних втрат в особовому складі та військовій техніці", — написав Сирський.

Головком також повідомив, що починаючи з 8 серпня по теперішній час, російські війська на Курщині втратили:

  • В особовому складі – 17819 осіб.

З них:

  • безповоротні – 6662 особи;
  • санітарні – 10446 осіб;
  • полонені – 711 осіб.

Втрати ворога, за цей же період, в озброєнні та військовій техніці:

  • 45 танків;
  • 256 бойових броньованих машин;
  • 565 одиниць автомобільної техніки;
  • 99 артилерійських систем;
  • п'ять реактивних систем залпового вогню.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що глава Кремля Володимир Путін спробував продемонструвати впевненість Росії у здатності його військових відбити українське вторгнення до Курської області на прес-конференції після саміту БРІКС 24 жовтня. Слова диктатора про "оточення ЗСУ" та українські втрати на Курщині є "сильно перебільшеними".

Раніше повідомлялось, що російський диктатор Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС відзначився багатьма резонансними заявами про війну з Україною. Він, зокрема, заявив про "часткове оточення" української армії на Курщині, а також про готовність до переговорів з Україною з урахуванням "реалій на землі".

Як зазначили аналітики ISW, Кремль намагається подати саміт БРІКС у Казані, Республіка Татарстан, як свідчення широкої міжнародної підтримки Росії, особливо для внутрішньої аудиторії. Проте російському диктатору Володимиру Путіну не вдалось досягнути своїх цілей за підсумками цього саміту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 25.10.2024 14:37