Скріншот з відео

"Оточення ЗСУ", погрози від Трампа та мирні домовленості з Україною: що Путін наговорив на саміті БРІКС у Казані

Російський диктатор Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС відзначився багатьма резонансними заявами про війну з Україною. Він, зокрема заявив про "часткове оточення" української армії на Курщині, а також про готовність до переговорів з Україною з урахуванням "реалій на землі".

Цілком очікувано, що левова частка цих заяв була орієнтована на внутрішнього користувача і не відповідає реальності.

"Оточення ЗСУ" в Курській області

Російський диктатор заявив, що "друга армія" рухається вперед на всіх напрямках і їй вдалося оточити українських військових на Курщині.

"Частина військ противника блокована, оточена в Курській області. Це близько двох тисяч людей. Російська армія почала ліквідацію цього угруповання", — сказав Путін.

Погрози від Трампа

Глава Кремля заявив, що не пам'ятає про погрози Дональда Трампа вдарити по Москві у разі нападу Росії на Україну.

"Я такої розмови не пригадаю. Зараз дуже гостра фаза передвиборчої боротьби в США, і я пропоную серйозно до подібних заяв не ставитися", — заявив він.

Мирні переговори з Україною

Путін у Казані заявив, що всі члени БРІКС налаштовані на те, щоб "конфлікт в Україні закінчився якнайшвидше і, бажано, мирними засобами". При цьому російський диктатор подякував Китаю та Бразилії за їхню "мирну" ініціативу, яка, як відомо, передбачає припинення війни по лінії фронту.

Глава Кремля вкотре заявив, що готовий розглянути мирні домовленості, але з урахуванням реалій "на землі". Також він додав, що з ним зв’язувались через Туреччину щодо переговорів, однак наступного дня президент України Володимир Зеленський нібито відмовився.

Втрати України у війні

Російський диктатор зазначив, що під час операції в Курській області втрати ЗСУ нібито становлять 26 тисяч солдатів. Путін також пригадав український контрнаступ у 2023 році.

"Втрати України при контрнаступі минулого року становили 16 тисяч осіб, за останній місяць на Курському напрямку Україною втрачено 26 тисяч солдатів", — заявив він.

Участь військ КНДР у війні

Щодо північнокорейських військових, яких Росія збирається перекинути в Україну, Путін цинічно заявив, що "знімки північнокорейських солдатів — річ серйозна, і вони там щось відображають" і традиційно звинуватив в ескалації країни Заходу.

"Ми ніколи не сумнівалися, що північнокорейське керівництво ставиться до наших домовленостей серйозно", — заявив Путін, зазначивши якийсь пункт 4 у договорі з Північною Кореєю, але не пояснив, до чого він належить.

Як відомо, навесні 2022 року українська та російська делегації вели переговори щодо умов для завершення війни. Вони проходили у Білорусі та Туреччині. Росія, зокрема, вимагала, щоб Україна відмовилася від вступу до НАТО, а також хотіла значного послаблення української армії. Ті переговори до конкретних рішень не призвели.

Нагадаємо, нещодавно міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна та Росія провели таємні переговори 2022 року. Вони відбувалися після початку повномасштабної війни та стосувалися, зокрема, "зернової угоди".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2024 20:33