Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Джерело: Facebook-сторінка Андрія Демченка

Прикордонники не виключають наступ окупантів у ще одній області

Прикордонники не виключають, що окупанти можуть розпочати наступ у Сумській області, як це відбулося на Харківщині. Наразі у росіян недостатньо сил для цього.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. 

Він зазначив, що військовим варто очікувати й бути готовими до розвитку будь-якої ситуації на будь-якому з напрямків. При цьому Сумська область — не виключення.

"За прикладом того, що росіяни зробили у Харківській області, у напрямку населеного пункту Липки, Вовчанськ, таку ж саму ситуацію росіяни можуть розвернути у напрямку Сумської області", — додав Демченко

Речник наголосив, що провокації Москви спрямовані на те, щоб розтягнути українські війська на фронті. Проте наразі росіяни не готують наступ у Сумські області.

"Станом на зараз ми не фіксуємо, що у росіян достатньо сил для того, щоб досягти якоїсь своєї стратегічної цілі, для того, щоб просунутися вглиб території України. Це і по техніці, і по особовому складу. Звісно, що сили ворога можуть переважати наші сили. Тому, попри те, що у росіян недостатньо своїх потужностей, вони можуть створити таке саме, як у напрямку Харківської області, і по Сумській", — сказав він.

Нагадаємо, 23 травня Демченко заявив, що останнім часом поблизу Сумської області активізувалися ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Українські прикордонники фіксують суттєве збільшення їхніх спроб порушити наш кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2024 09:46