Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Джерело: Facebook-сторінка Андрія Демченка

На кордоні поблизу Сумщини активізувалися російські диверсанти, — ДПСУ

Останнім часом поблизу Сумської області активізувалися ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Українські прикордонники фіксують суттєве збільшення їхніх спроб порушити наш кордон.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"У Сумській області простежується активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп. У Чернігівській області цього не фіксується, а ось Сумщина — це той напрямок, де ворог постійно намагається проводити диверсійну діяльність", — зазначив він.

За його оцінками, не можна сказати, що щодня російські диверсійно-розвідувальні групи намагаються зайти на українську територію, але їхня активність доволі висока.

Речник Держприкордонслужби України додав, що основна мета ворожих диверсійно-розвідувальних груп полягає у тому, щоби знайти місця розташування наших підрозділів, дізнатися, як побудована оборона, аби надалі завдавати туди ударів з потужного озброєння.

"Також диверсійно-розвідувальні групи можуть мати завдання уразити наші позиції власними силами, але цю загрозу хлопці добре розуміють. Застосовуються всі необхідні дії, щоби завчасно виявляти ворожі ДРГ", — наголосив Андрій Демченко.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, Росія зосереджує обмежені, малоукомплектовані та незгуртовані сили на Сумському напрямку. Навіть таке угруповання зможе досягнути ймовірно бажаного ефекту відтягування та закріплення українських військ на міжнародному кордоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2024 07:51