Скріншот з відео

Прикордонники показали, як розбили групу "вагнерівців" у Соледарі: потужне відео

12 СІЧНЯ 2023 13:47

Українські прикордонники та військові однієї з механізованих бригад Збройних сил на початку січня розбили піхотну групу противника у Соледарі Донецької області. Зокрема, під потужні удари наших захисників потрапили "вагнерівці".

Про це повідомили у Державній прикордонній службі, пише TrueUA.

"Наша аеророзвідка виявила групу піхоти противника. Інформацію бійці ДПСУ повідомили на командний пункт Сил оборони та в режимі реального часу відстежували ворожі дії. Наблизившись до позицій наших оборонців, "вагнерівці" потрапили під благодатний перехресний вогонь. Великокаліберні кулемети завдали ворогу втрат. Розгром окупантів на цьому напрямку довершив влучний артилерійський удар, який також скоригувала прикордонна "пташечка", – йдеться у повідомленні.

Бої за Соледар

Міноборони України 9 січня вдень повідомило, що російські загарбники розпочали потужний штурм Соледара у Донецькій області. Ворог перекинув на цей напрямок додатково штурмові загони й змінив тактику. Ганна Маляр розповіла, що окупанти наступають по трупах своїх же солдатів та масово застосовують артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців.

10 січня у Міноборони поінформували, що ворог не зважає на великі втрати свого особового складу і продовжує наступ. Наші захисники відбивають атаки ворога.

Нагадаємо, американський Інститут вивчення війни у звіті за 10 січня повідомив, що заяви росіян про те, що окупанти захопили Соледар Донецької області, не відповідають дійсності. До того ж, за словами експертів, можливе захоплення Соледара не означатиме, що Бахмут опиниться в оточенні.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 12.01.2023 13:47