Фото: ДПСУ

Прикордонники затримали вантажівку з деревиною з зони ЧАЕС (фото)

Три тонни кори дерев з зони Чорнобильської атомної електростанції виявили прикордонники під час перевірки в вантажівці. Багаж без належних документів та дозиметричного контролю прямував до Києва. 

Про це повідомляє Державна прикордонна служба. Зазначається, що кору дерев намагався вивезти чоловік із зони відчуження на Житомирщині.

"Чоловік пояснив, що везе небезпечний декоративний елемент ландшафтного дизайну до столиці з метою збуту. Для прийняття правового рішення прикордонники викликали колег з Нацполіції", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) передали в управління Національному агентству України з питань розшуку активів (АРМА) заарештований дуб-кругляк вартістю понад 21 мільйон гривень. Відповідну ухвалу суду вже скерували до АРМА. Деревину виявили під час розслідування незаконної рубки дерев на території заповідника Ківерцівського національного природного парку "Цуманська Пуща" на Волині. Встановлено, що оборудку організували його посадовці та місцевий підприємець.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.11.2023 15:27