Зрубаний дуб-кругляк. Джерело: ДБР

На Волині в національному парку нарубали дубів на понад 21 млн грн: куди передали заарештовану деревину

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) передали в управління Національному агентству України з питань розшуку активів (АРМА) заарештований дуб-кругляк вартістю понад 21 мільйон гривень. Відповідну ухвалу суду вже скерували до АРМА.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Деревину виявили під час розслідування незаконної рубки дерев на території заповідника Ківерцівського національного природного парку "Цуманська Пуща" на Волині. Встановлено, що оборудку організували його посадовці та місцевий підприємець.

"У серпні 2023 року під час огляду декількох дільниць лісництва правоохоронці виявили 48 зрубаних дубів віком понад 165 років, а також дерева інших порід. Екологічна шкода від таких дій склала близько 16,5 мільйона гривень", — пояснили в ДБР.

Під час слідчих дій біля огорожі одного з приватних підприємств, причетного до незаконної рубки, виявлено ще 870 колод дуба. Загальний об’єм виявленої деревини — понад 600 кубометрів, а вартість — понад 21 мільйон гривень. За клопотанням ДБР суд наклав арешт на деревину та тепер її передали на потреби держави.

"У кримінальному провадженні триває екологічна експертиза й інші процесуальні дії, за результатами яких винуватцям повідомлять про підозру", — підсумували в Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, що цієї весни працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо дев'яти членів злочинної групи, які наприкінці минулого року незаконно зрубали дуби у Соснівському лісництві, що на Львівщині, на майже 4 мільйони гривень. Організувати незаконні рубки лісничому запропонував його знайомий — колишній член громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.11.2023 03:32