Фото: ЦНС

Прильоти по Чонгарському мосту: у мережі повідомляють про серію вибухів

У неділю, 6 серпня, неподалік Чонгара й Генічеська Херсонської області пролунали потужні вибухи. За попередніми даними, "прилетіло" по Чонгарському мосту.

Про це повідомляє прес-служба "Центру національного спротиву".

"Повідомляють про потужні вибухи в районі тимчасово окупованого Геніченську та Арабатської стрілки. Місцеві жителі припускають, що вибухи пролунали в районі мостів, які сполучають Арабатську стрілку з материковою частиною", — пишуть у ЦНС.

За інформацією Telegram-каналу "Кримський вітер", один з вибухів пролунав на Чонгарському мосту.

Вибухи в районі Чонгара: версія окупантів

За інформацією російських ЗМІ, було зафіксовано приліт по мосту через протоку Тонкий, який з'єднує Генічеськ з Арабатською стрілкою. Загалом летіло 12 ракет, дев'ять з яких ППО російських терористів нібито вдалось збити.

Гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо розповів про наслідки "бавовни": він повідомив про перебитий газопровід до Генічеська, який пролягав поруч із мостом.

Нагадаємо, українські військові підтвердили успішну повітряну атаку на тимчасово окупований російськими загарбниками Чонгарський міст. Вранці в суботу, 29 липня, там пролунали вибухи.

Своєю чергою Головне управління розвідки України повідомило, що ввечері 28 липня у Козачій бухті окупованого Криму вибухнув склад боєприпасів окупантів. Детонація сталася близько 22:00.

Додамо, раніше у ГУР заявили, що Кримський міст є незаконною, відповідно "вкрай нестабільною" конструкцією. Українців застерегли від користування переправою. У відомстві наголосили, що незаконно зведений росіянами міст через Керченську протоку не є цивільним обʼєктом. Окупанти використовують переправу для перекидання військових та бронетехніки та боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2023 15:59