Фото: krm.gov.ua

Примусова евакуація на Донеччині: з п'яти сіл примусово вивезуть дітей із батьками

З Донецької області з п'яти сіл примусово евакуюють дітей із батьками у прифронтовій зоні. Це пов'язано з постійними обстрілами населених пунктів.

Про це у Telegram-каналі повідомив очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Він наголосив, що на позачерговому засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС Донецької області прийняли рішення про проведення примусової евакуації дітей з їх батьками або іншими законними представниками з селища Дробишеве Лиманської громади, сіл Нова Полтавка, Новооленівка, Олександропіль, Романівка Іллінівської громади.

"Направили це рішення на погодження з органами військового командування на відповідній території та Координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану", — йдеться у повідомленні ОВА.

Філашкін також зазначив, що на засіданні комісії розглянули питання посилення заходів з евакуації з Торецької громади. 

"Щодня ворог обстрілює громаду з усіх видів озброєнь, у тому числі використовує авіабомби та безпілотники, знаходитись тут вкрай небезпечно", — додав посадовець.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Донецька обласна військова адміністрація планує провести примусову евакуацію з міста Торецьк. Це пов'язано з постійними обстрілами населеного пункту через наближення російських військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.06.2024 18:57