Фото: Нацполіція

"Ворог знаходиться дуже близько": влада проведе примусову евакуацію у місті на Донеччині

Донецька обласна військова адміністрація планує провести примусову евакуацію з міста Торецьк. Це пов'язано з постійними обстрілами населеного пункту через наближення російських військ.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив очільник адміністрації Вадим Філашкін.

"Зараз буде тривати евакуація в дуже примусовому способі з міста Торецьк, тому що ворог знаходиться дуже близько до міста", — йдеться у заяві посадовця.

Філашкін також зазначив, що з інших міст регіону, які знаходяться близько до фронту, евакуація триває.

"Дуже велика кількість людей, на прикладі міста Торецьк, виїжджають на добу. На позавчора там знаходилось близько 6 тисяч людей, зараз - 5,5 тисяч. З кожним днем люди з Торецька виїжджають", — додав очільник Донецької ОВА.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Куп’янському напрямку окупанти атакують в районі Новоселівки. Це вже п’ята спроба покращити власні позиції на напрямку. Чотири попередні наступи успішно відбито ЗСУ.

На Лиманському напрямку зараз точаться сім з 23 боєзіткнень з початку цієї доби. Ворог намагається тиснути в районах Греківки, Копанок, Макіївки, Невського, Торського, Серебрянського лісництва та Синьківки. За попередньою інформацією, на цьому напрямку окупанти за сьогодні втратили 92 особи, знищено одну БМП та одну САУ. Також українські військові пошкодили автомобіль, гармату та міномет ворога.

На Сіверському напрямку тривають чотири бої в районах Роздолівки та Верхньокам’янського. Загалом протягом доби ворог атакував на цьому відтинку 21 раз.

На Краматорському напрямку окупанти намагаються просунутися в районах Часового Яру, Іванівського та Калинівки. Загалом, протягом доби, тут відбулося  дев’ять штурмових дій агресора.

На Торецькому напрямку відбулося вісім боєзіткнень. Станом на вечір триває два бої. Зокрема, продовжуються атаки в районі Південного та Нью-Йорка.

На Покровському напрямку відбувалися 38 боєзіткнень різної інтенсивності. Наразі тривають 11 боїв в районах Сокола, Новоолександрівки, Євгенівки та Воздвиженки. Також ворог завдав ракетного удару в районі міста Покровськ.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив в інтерв’ю виданню The Philadelphia Inquirer, що "армагеддону" на фронті не відбуватиметься. Однак ситуація залишатиметься складною ще щонайменше місяць. Російські окупанти впродовж найближчого часу намагатимуться тиснути максимально.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2024 21:13