Фото: Telegram-канал Ігоря Терехова

Терехов розповів, чи допускає варіант з евакуацією населення Харкова

Міська влада Харкова не розглядає варіанту евакуації населення міста, щоб розв'язати питання з систематичними обстрілами з боку окупантів.

Про це у коментарі "Інтерфакс-Україна" заявив мер міста Ігор Терехов.

"Скажіть, а як на це відреагують військові, які захищають нас?" — відповів Терехов на питання стосовно евакуації населення міста.

За словами очільника міста, Харків націлений на відновлення та додав, що у місті побудовано першу підземну школу, а до початку навчального року буде збудовано ще кілька таких навчальних закладів.

"Ми будуватимемо метро, сучасний електротранспорт, електробуси, закуповуватимемо когенераційні установки", — наголосив він.

Варто зазначити, що когенераційні установки це комплекс обладнання, яке працює за способом комбінованого виробництва теплової та електричної енергії. Також таке обладнання може перетворювати скидний енергетичний потенціал технологічних процесів в електричну та теплову енергію.

Терехов додав, що в місті зруйновано понад дев'ять тисяч житлових будинків, а також знищено половину закладів освіти та дитячих садочків. У Харкові було зруйновано 40 об'єктів охорони здоров'я, а з 23 березня в місті не залишилося жодної ТЕЦ і трансформаторної підстанції, тож наразі Харків повністю заживлений з інших областей України. 

Міський очільник наголосив, що для того, аби пережити наступний опалювальний сезон, Харків будує децентралізовану систему енергозабезпечення та опалення, а також водопостачання. За словами Терехова, місто потребує міжнародної підтримки. Він додав, що станом на сьогодні понад 150 тисяч харків'ян залишились без житла, саме тому в місті існує попит на відновлення і будівництво будинків.

Нагадаємо, 4 червня Терехов повідомив, що у травні цього року рашисти обстрілювали Харків 76 разів. Це втричі більше, ніж у квітні. Варто зазначити, що за даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, для відбиття російських ударів по Харкову з використанням ракет і керованих авіабомб Україні критично потрібні додаткові західні системи протиповітряної оборони. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2024 13:55