Фото: Pixabay

"Призводить до втрат Україною позицій": у Білому домі звинуватили Конгрес США у бездіяльності

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявила, що бездіяльність Конгресу Сполучених Штатів Америки призводить до того, що Україна змушена втрачати свої позиції на фронті.

Відповідну заяву посадовиця зробила під час брифінгу.

"Впродовж останніх кількох тижнів, кількох місяців ми спостерігаємо, як Україна втрачає позиції на полі бою. І це — через бездіяльність Конгресу", — зауважила посадовиця.

Карін Жан-П’єр наголосила, що США мають і надалі активно підтримувати Україну у боротьбі із російськими загарбниками, як це було від початку повномасштабного вторгнення.

"Вони борються за свою свободу, за демократію, проти агресії Путіна. І ми знаємо, що відбудеться, якщо не відповісти тиранії, якщо не зупинити диктаторів. Якщо спікер Джонсон (спікер Палати представників Майк Джонсон, — ред.) внесе на розгляд законопроект про національну безпеку (з допомогою Україні на 60 мільярдів доларів, — ред.), ми знаємо, що він отримає переважну підтримку", — наголосила Жан-П’єр.

Нагадаємо, раніше сенаторка Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії Джоні Ернст заявила, що Конгрес проголосує за новий пакет допомоги для України впродовж кількох наступних тижнів.

Додамо, президент Володимир Зеленський заявив, що без допомоги Конгресу Сполучених Штатів Америки Україні буде дуже тяжко перемогти армію країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.04.2024 22:15