Повідомлення про підозру. Джерело: ДБР

Не розібрався боргами, продав майно: колишнього заступника міністра звинуватили в розтраті понад 10 млн грн

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру колишньому заступнику міністра юстиції України. Він допустив розтрату майна на понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Там з’ясували, що до роботи в Мін'юсті колишнього посадовця, а нині адвоката, призначили ліквідатором підприємства — боржника з Вінниччини. За інформацією джерел TrueUA у правоохоронних органах, йдеться про Віталя Василика.

"Замість того, аби розібратися з боргами підприємства, він продав його майно за заниженою вартістю. За експертними оцінками, різниця становила у понад 10 мільйонів гривень. При цьому покупці були на пряму пов’язані з минулим власником цього ж підприємства", — пояснили правоохоронці.

Вони повідомили адвокату про підозру в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій в особливо великих розмірах за відповідною статтею Кримінального кодексу України.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років. Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що наприкінці серпня першому заступнику міністра аграрної політики Тарасу Висоцькому, якого підозрюють у розтраті понад 62 мільйонів гривень під час закупівлі продуктів, обрали запобіжний захід у вигляді застави в 805 тисяч гривень. Відповідне рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.10.2023 13:59