Фото: ДБР

Вимагали $50 тис. у кандидатки в ректори: на Вінниччині ДБР затримало шахраїв (фото)

На Вінниччині Державне бюро розслідувань затримало шахраїв, які вимагали у кандидатки в ректори 50 тисяч доларів за фейкове сприяння в обранні на посаду. Зловмисників було затримано "на гарячому" під час отримання авансу.

Про це повідомляє прес-служба відомства. Зазначається, що працівники ДБР за сприяння СБУ викрили шахраїв які, прикриваючись гучними посадами, намагалися "заробити" на виборах ректора в одному з університетів Вінниччини. 

Вибори ректора на Вінниччині: подробиці злочину

За даними слідства, один зі зловмисників представлявся керівником відокремленого підрозділу антикорупційного комітету у Вінницькій області при Верховній Раді, інший — головою антикорупційного комітету при ВРУ. Вони запропонували "допомогу" одній із кандидаток на посаду ректора. За 50 тисяч доларів аферисти обіцяли "залучити власні зв’язки в органах влади" та посприяти її обранню.

Жінка на словах проявила зацікавленість в пропозиції, проте відразу звернулася до правоохоронців.

"Зловмисників було затримано "на гарячому" під час отримання авансу у 20 тисяч доларів. Вже встановлено, що зловмисники не мають відношення до роботи в антикорупційних органах чи парламенті", — йдеться у повідомленні.

Фото: ДБР

Нагадаємо, в Україні вперше судом ухвалено рішення про виплату винагороди викривачу корупції, яка становитиме понад 13 000 мільйонів гривень. Відомо, що викривач Євген Шевченко повідомив про спробу підкупу за шість мільйонів доларів керівників антикорорганів у 2020 році.

Йдеться про організацію хабаря у розмірі п'ять мільйонів доларів, які призначалися керівникові САП Назару Холодницькому. У нього хотіли "купити" зняття підозри з екс-міністра Миколи Злочевського у справі про розкрадання стабілізаційного кредиту "Реал Банку". Ще один мільйон доларів нібито був призначений для посередників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.10.2023 14:22