Фото: СБУ

Продавали "посвідчення моряка": СБУ ліквідувала нові схеми виїзду "ухилянтів" за кордон

В Одеській області затримали двох чиновників, які продавали "посвідчення моряка". Ця схема дозволяла ухилянтам незаконно виїжджати за кордон.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Відомо, що правоохоронці затримали двох зловмисників — співробітника Ізмаїльського морпорту, а також чиновника Дунайської кваліфікаційної комісії Держслужби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства.

"Посадовці за гроші пропонували ухилянтам виїхати за межі України як судноводії торговельних кораблів. Для цього фігуранти "допомагали" своїм клієнтам "гарантовано" скласти іспит на отримання відповідної кваліфікації", — йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, вартість таких "послуг" складала від 700 до 1,2 тисячі доларів. Сума залежала від наявності первинних навичок у морській справі та фінансових можливостей чоловіків. Таким чином, корумповані посадовці "заробили" майже два мільйони гривень. 

Зазначається, що правоохоронці затримали обох фігурантів "на гарячому" під час передачі хабаря. Затриманим повідомили про підозру.

"Наразі вони під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми", — додали у прес-службі.

Нагадаємо, раніше СБУ ліквідувала у Чернігівській області корупційну схему ухилення від призову, яка дозволяла чоловікам виїжджати за кордон. Її очолювала керівниця Центру надання адміністративних послуг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.09.2023 17:38