Фото: ДБР

Продавав автомобілі, передані для ЗСУ: в Україні судитимуть військовослужбовця

Працівники Державного бюро розслідувань завершили справу стосовно військовослужбовця, який хотів продати три автомобілі, завезені з-за кордону для потреб Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними слідства, один з благодійних фондів отримав з-за кордону три автомобілі з метою їх подальшої передачі ЗСУ. Фігурант отримав автомобілі нібито для подальшої передачі своєму підрозділу, проте одразу опублікував оголошення про їх продаж через онлайн-майданчик. 

У лютому 2024 року працівники ДБР затримали військового під час отримання ним за відповідні транспортні засоби 13 600 доларів від покупця.

Що "світить" зловмиснику

Військовослужбовець обвинувачується у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, засуджені українці, які будуть мобілізовані до лав Збройних сил України нестимуть службу у спеціальних підрозділах. Рішення про мобілізацію буде залежати не тільки від ув'язненого, а й від рішення суду та висновку ВЛК.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.05.2024 14:21