Фото: Генштаб ЗСУ

"Продовжуємо видавлювати противника": військові розповіли про ситуацію на Таврійському напрямку

Українські військові продовжують просуватися біля Роботиного Запорізької області. Збройні сили "вичавлюють" противника з українських територій.

Про це повідомив речник об'єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону.

"Ми продовжуємо видавлювати противника. Не швидко, але певні успіхи є", — сказав він.

Речник заявив, що окупанти перекидають у напрямку Роботиного підрозділи Повітряно-десантних військ. Крім того, вони намагаються відновити утрачені позиції, але безуспішно.

Окрім того, українські захисники продовжують стримувати наступ російських військ поблизу Авдіївки та Мар'їнки.

"Там ворог більше застосовує підрозділи "Шторм-z". Протягом доби на цьому напрямку противник здійснив 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Ворог не полишає спроб атакувати у районах Новокалинового, Красногорівки і Пречистівки Донецької області", — додав Штупун.

Нагадаємо, підрозділи ЗСУ просунулися до головної лінії оборони росіян на схід від населеного пункту Роботине. Захисники продовжують поступове тактичне просування до російських позицій. Також українські сили продовжують тиск на окупантів на південь від Бахмуту, поступово просуваючись між Кліщіївкою та Андріївкою. 

Додамо, за даними Генштабу ЗСУ в районі відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони мають ініціативу, продовжують тиснути на ворога, проводять штурмові дії і метр за метром відвойовують нашу землю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2023 13:53