Фото: TrueUA

Програму "єВідновлення" оновили: відтепер заяву про знищене житло можна подати у "Дії"

Відтепер заяву на отримання допомоги в рамках державної програми "єВідновлення" можна подати не лише через Центр надання адміністративних послуг або нотаріусів, а й в застосунку "Дія".

Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації України.

"Оновили програму "єВідновлення" для українців, чиє житло було зруйноване внаслідок бойових дій", — йдеться у повідомленні.

Так, подати заяву про отримання житлового сертифіката чи коштів для відбудови на власній земельній ділянці можна на порталі "Дія" або через ЦНАП. У відомстві пояснили, що це дозволить отримати компенсацію тим, хто не міг скористатися послугою в застосунку. Зокрема, йдеться про громадян, які не мають реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП).

Як подати самостійно заяву на порталі "Дія":

  1. Зареєструватися або авторизуватися в кабінеті на порталі "Дія".
  2. Вибрати "Подати заяву" в послузі "Компенсація за пошкоджене або знищене майно". 
  3. Вибрати об'єкт, за який хочете отримати компенсацію.
  4. Обрати тип компенсації: "Житловий сертифікат" чи "Грошова виплата" (другий тип доступний для власників знищених приватних будинків, які хочуть відбудуватися на власній земельній ділянці).
  5. Відповісти на запитання в анкеті.
  6. Перевірити та підписати заяву. 

"Законні та уповноважені представники власників знищеного житла можуть подати заяви тільки через ЦНАП", — додали в Мінцифри.

Нагадаємо, нещодавно в Україні розширили можливості "єОселі" для українців, чию домівку зруйнували росіяни. Зараз доступні кредити на нове житло за програмою, а перший внесок повністю або частково можна покривати сертифікатом "єВідновлення".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 20:20