Фото: tvoemisto.tv

Проїзд у Києві простіше зробити безкоштовним, ніж підвищувати його вартість, — КМДА

У Києві планують підняти вартість проїзду в громадському транспорті до 30 гривень, щоб мати можливість розвивати дану галузь. Проте наразі простіше зробити його безкоштовним.

Про це написав директор Департаменту транспорту та інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор у колонці для LIGA.net. Він зазначив, що у столиці не підвищуватиуть ціни на проїзд до кінця війни.

"Як управлінець я завжди рахую економіку підприємства. Зараз 30 гривень — це та вартість проїзду, яка б давала розвиток. Але сьогодні громадський транспорт у Києві має стільки проблем і викликів, що нам уже простіше зробити його безплатним. І, напевно, ми до цього й дійдемо. У нас тільки пільговиків понад 50% пасажирів. Врешті-решт, ми будемо змушені підняти руки, здатися і сказати, що громадський транспорт у Києві стане безплатним", — повідомив Кандибор.

За словами посадовця, якщо в столиці буде безкоштовний проїзд, то потрібна буде "масштабна стратегія, розуміння, завдяки чому ми будемо його компенсувати". Це стосується і роботи приватного транспорту.

"Якщо ми сьогодні різко робимо увесь громадський транспорт безплатним, то близько тисячі маршруток мають зійти з вулиць, натомість їх треба заповнити комунальним транспортом", — наголосив він.

Руслан Кандибор зазначив, що поки про повну ліквідацію приватних перевізників у столиці не йдеться.

Нагадаємо, на період літніх канікул проїзд у транспорті Києва буде платним для школярів. Учням потрібно буде сплачувати за проїзд з 1 липня по 31 серпня. У період канікул за проїзними знижка становитиме 75%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Суспільство, 18.07.2023 14:31