Фото: Укрінформ

Проїзд школярів у Києві буде платним: у Кличка назвали терміни

На період літніх канікул проїзд у транспорті Києва буде платним для школярів. Учням потрібно буде сплачувати за проїзд з 1 липня по 31 серпня.

Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації. У період канікул за проїзними знижка становитиме 75%.

"Щоб придбати проїзний квиток зі знижкою у 75% через застосунок "Київ Цифровий", необхідно додати учнівський квиток до акаунту, ввівши номер учнівського квитка та пін-код. Після цього потрібно натиснути "Придбати проїзний",  розповідають в адміністрації.

Якщо поповнювати через термінал самообслуговування, потрібно ввести номер учнівського або вставити картку у картрідер, вибрати необхідний проїзний та натиснути "Поповнити".

Окрім того, поповнити учнівський можна у касах КП "Київський метрополітен" ("Видубичі 1", "Почайна 1", "Вокзальна"), на сайті та в додатку EasyPay, а також на сайті КП "ГІОЦ".

До того ж з 1 липня до 31 серпня у міському громадському транспорті проїзд мають сплачувати курсанти вищих військових навчальних закладів Києва.

Нагадаємо, у Празі з 30 червня 2023 року скасовують пільги на проїзд для українських біженців. Вони змушені будуть купувати квитки за загальними тарифами. Уже певний час в інфоцентрах Празької інтегрованої транспортної системи та Транспортного підприємства Праги відмовляються продавати біженцям абонементні проїзні квитки на три місяці за пільговою ціною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Економіка, 28.06.2023 03:27