Кадри з обстрілу Сирії. Фото: "Голос Америки"

Пропагандисти Кремля видають фото й відео з Ірану, Ізраїлю та Сирії за удари по Україні

Кремлівські "рупори" опісля обстрілів України ракетами та безпілотниками росіяни застосовують іншу зброю — інформаційну. Так, після удару по Тернополю у ніч на 14 травня кремлівські пропагандисти поширили світлини та відео з нібито щойно зафіксованим вибухом у місті. 

Як повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій, насправді для таких ІПСО росіяни використовують фото вибухів в інших воюючих країнах.

Зокрема, йдеться про кадри обстрілів Ірану, Ізраїлю та Сирії.

обстріл

Обстріли Тернополя та області у ніч на 14 травня: які наслідки

Російські загарбники у ніч на неділю, 14 травня, двічі обстріляли Тернопільщину. Перший "приліт" прийшовся на промзону близько опівночі. Після цього у Тернополі сталося займання нежитлової будівлі. Повідомлялося про двох постраждалих. Вдруге росіяни вдарили по області о 05:00 — було зафіксовано "приліт" крилатих ракет. Внаслідок обстрілу сталося руйнування двох та пошкодження дванадцяти дачних будинків. Пожежу, яка виникла на місці, була одразу ліквідована.

Водночас масштабну пожежу на складських приміщеннях вдалося приборкати лише ввечері 14 травня. Рятувальникам допомагала роботизована система пожежогасіння.

Нагадаємо, що останніми днями країна-агресор почала активно обстрілювати західні регіони України. У ЗСУ вважають, що такі атаки пов'язані із відсутністю успіхів росіян на полі бою. До того ж, наголошують військові, рашистів дратує єдність європейських країн та нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2023 03:11