Фото: ДПСУ

Пропонував свої "послуги" за $7-10 тисяч: на Одещині підліток влаштував "бізнес" на ухилянтах

В Одеській області на державному кордоні України з Молдовою прикордонники затримали вісьмох порушників, які намагались незаконно виїхати з країни. Спробу втечі чоловіків організував 16-річний підліток.

Як повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби, щоб залишитися непоміченими, чоловіки прямували кукурудзяним полем вночі через Придністровський сегмент кордону.

У ДПСУ наголошують, що супроводжував порушників 16-річний підліток, який зібрав усіх інших через Telegram-канал, в якому пропонував свої послуги. Ціна такої "допомоги" становила від семи до десяти тисяч доларів.

"Коли порушників виявили прикордонники, — вони кинулися тікати. Проте марно. На чоловіків складено адмінпротоколи, а щодо переправника, хлопця, — направлено повідомлення до Нацполіції", — зауважили прикордонники.

Затримання ухилянтів на Одещині

Фото: ДПСУ

Зазначимо, що у середу, 11 серпня, Служба безпеки України затримала екс-заступницю голови Волинської обласної військової адміністрації. Зловмисниця "заробляла" на чоловіках, які хотіли незаконно перетнути державний кордон.

Під час перебування на посаді в ОВА фігурантка налагодила механізм втечі ухилянтів під виглядом водіїв-перевізників гуманітарних вантажів. Вартість такої "послуги" становила до п'яти тисяч американських доларів з одного клієнта. Для реалізації "схеми" організаторка залучила директора місцевого благодійного фонду, який влаштовував військовозобов’язаних водіями міжнародних рейсів.

У такий спосіб персональні дані військовозобов’язаних вносили до інформаційної системи "Шлях", що дозволяло їм виїхати за кордон як "волонтерам". Для пошуку потенційних клієнтів та передачі грошей фігурантка залучила ще сімох спільників.

"Зараз експосадовиця перебуває під вартою. Зловмисниці та її спільникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна", — додали в СБУ.

Нагадаємо, у серпні на Дніпропетровщині викрили ще одну схему ухилення від мобілізації. Працівники Державного бюро розслідувань затримали організатора оборудки, яким виявився військовослужбовець та чинний адвокат. Фігурант продавав "білі квитки" чоловікам призовного віку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.09.2024 16:09