Фото: ДПСУ

На Закарпатті затримали чоловіка, який намагався втекти за кордон, прикинувшись військовим

На Закарпатті прикордонники Чопського загону затримали за 500 метрів від держрубежу чоловіка, який намагався незаконно перетнути українсько-словацький кордон.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"Правопорушника зупинили у лісі після подолання ним загороджувального паркану. Він був вдягнений у військову форму", — йдеться у повідомленні.

Чоловік розповів, що позичив однострій у знайомого, аби видати себе за військовослужбовця та уникнути додаткових перевірок під час прямування до кордону. Порушник запевняє, що мав намір втекти за кордон, аби уникнути відповідальності за вчинені ним у місті Ужгород декілька кримінальних правопорушень.

"У ході проведення перевірчих заходів оперативні співробітники загону встановили, що затриманий є 28-річним жителем Донеччини, щодо якого Ужгородською окружною прокуратурою висунуто обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.185 ККУ "Крадіжка". Також він проходить фігурантом ще одного кримінального провадження, пов’язаного з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень іншому чоловікові", — наголосили у ДПСУ.

Чоловіка доставили у прикордонний підрозділ для притягнення до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетину кордону. Після складання адміністративно-процесуальних документів чоловіка передали співробітникам поліції.

Нагадаємо, інспектор Львівської митниці організував торгівлю "білими квитками" для військовозобов'язаних чоловіків. Йому загрожує до дев'яти років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.09.2024 18:24