Фото: Генштаб ЗСУ

Прорив ЗСУ біля Роботиного: аналітики пояснили, чому просування у цьому напрямку важливе

Просування Збройних сил України у районі Роботиного та Урожайного в Запорізькій області має важливе значення через структуру оборонних рубежів армії країни-агресорки.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти вважають, що триешелонована лінія російської оборони на півдні України складається з першої лінії мінних полів глибиною кілька кілометрів, другої лінії з артилерією, технікою та особовим складом, а також третьої лінії тилових позицій, яка призначена для накопичення та збереження ресурсів. Аналітики наголосили, що прорив лінії оборони в кількох населених пунктах може дозволити українським військам розпочати операції в районах за найгустішими мінними полями.

"Якщо райони навколо другої російської лінії оборони будуть не надто сильно заміновані, то це, ймовірно, сприятиме більш стрімкому наступу України", — зазначили аналітики.

Водночас аналітики повідомили, що українські війська продовжили контрнаступальні дії на Бахмутському напрямку та вийшли на південний фланг Бахмута. ЗСУ досягли незначних успіхів у південній частині Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута) та продовжили наступальні дії на південь від Бахмута, закріпившись на нових позиціях.

Крім того, українським бійцям вдалось просунутись вперед на південний захід від Новопокровки. Генштаб України повідомив, що українські війська продовжували наступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямку.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни повідомляли, що українські захисники мають певний успіх у Луганській та Запорізькій областях. Зокрема, Збройним силам вдалося зайняти нові позиції на даних відтинках фронту. Зокрема, Сили оборони продовжують контрнаступ на Бахмутському, Мелітопольському (захід Запорізької області) та Бердянському (захід Донецької — схід Запорізької області) напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.08.2023 07:36