Реджеп Тайїп Ердоган. Джерело: росЗМІ

Проти "експансії Ізраїлю": Ердоган закликав створити альянс ісламських країн

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вважає за потрібне створили альянс ісламських країн. Новостворена організація мала би протистояти Ізраїлю.

Про це Ердоган заявив під час виступу перед учасниками 21 Курултаю імама Хатіпіля, організованого у північно-західній турецькій провінції Коджаелі. Його цитує турецьке видання Yeni Şafak.

"Ізраїль не зупиниться в Газі. Окупувавши Рамаллу, він зверне свій погляд на інші місця. Вони прагнутимуть наших рідних земель. Вони відкрито кажуть про це, показуючи на карту. Ось чому ми говоримо, що ХАМАС чинить опір заради мусульман. Протистояння державному терору Ізраїлю — це патріотичне та національне питання", — зазначив турецький президент.

На його думку, ісламські країни повинні посилити свою співпрацю. Для опору діям Ізраїлю Ердоган закликає заснувати об'єднання ісламських країн.

"Палестинців витіснили на крихітні клаптики землі. Вчора вони підло вбили маленьку дитину, Айшенур Езгі Ейгі", — також сказав президент Туреччини.

Йдеться про смерть жінки турецько-американського походження, яка 6 вересня брала участь в акції протесту проти розширення поселень на окупованому Ізраїлем Західному березі річки Йордан. Ердоган стверджує, що її вбили ізраїльські війська. Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху не коментував інцидент.

На заяву Ердогана відреагував міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац.

"Ердоган продовжує кидати турецький народ у вогонь ненависті та насильства заради своїх друзів з ХАМАСа. Ізраїль захищає свої кордони та громадян від убивць і ґвалтівників ХАМАСа, а також від шиїтської осі зла на чолі з Іраном", — наголосив він.

Нагадаємо, що наприкінці липня Кац закликав Північноатлантичний альянс виключити зі свого складу Туреччину, адже турецький президент Реджеп Таїп Ердоган пригрозив, що його країна може напасти на єврейську державу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.09.2024 08:54