Фото: Telegram Сергія Наєва

Протягом липня ДРГ росіян чотири рази намагалися проникнути через кордон на Півночі

Протягом липня Сили оборони України припинили чотири спроби проникнення російських диверсантів через кордон у Сумській та Чернігівській областях.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Протягом липня 2023 року в смузі відповідальності північного оперативно-стратегічного угруповання військ було виявлено та упереджено чотири спроби проникнення на територію України диверсійних розвідувальних груп противника", — розповів він.

Інциденти відбувалися на ділянці російсько-українського кордону у Чернігівській та Сумській областях.

"Ці випадки були зафіксовані у темний час доби, проте це не завадило прикордонникам на спостережних постах своєчасно помітити диверсантів та відкрити вогонь на ураження", — повідомив Наєв.

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ наголосив, що наразі на Північному напрямку тривають роботи з удосконалення системи відеоспостереження, мінування можливих шляхів перетину кордону керованими протипіхотними мінами, а також облаштування мінованих непрохідних лісових завалів.

Активізація ДРГ на Півночі України

Спікер Державної прикордонслужби Андрій Демченко пояснював, що ворог прагне поновити активні бойові дії на Півночі, тому й застосовує диверсійно-розвідувальні групи поблизу кордону. Він наголосив, що Сили оборони, які посилюють цей напрямок, і підрозділи ДПСУ, вчасно виявляють такі групи й не дозволяють заходити вглиб території України.

За його словами, основне завдання російських диверсантів — виявити розташування Сил оборони України, а також проводити різні заходи, зокрема мінування місцевості для того, щоб уразити наших захисників. Водночас, наголошував речник прикордонників, дії російських ДРГ часто призводять до смерті людей, адже вони розстрілюють машини з цивільними.

Нагадаємо, 1 серпня на Північному напрямку, в межах Семенівської громади Чернігівської області, російські диверсанти намагалися прорватися через український кордон. Наші прикордонники відкрили по ворогу вогонь на ураження, змусивши його відійти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 03.08.2023 09:22