Фото: Вікіпедія

Проведення обшуків у "Києво-Печерській лаврі": у Нацзаповіднику відреагували на чутки

У вівторок, 21 листопада, на території Національного заповідника "Києво-Печерської лаври" поліція не проводила жодних обшуків. Установа працює у звичному режимі.

Про це TrueUA повідомили у Нацзаповіднику. Там назвали інформацію, яку у вівторок поширили у мережі, фейковою.

"Сьогодні низка Telegram-каналів опублікували інформацію про обшуки у Києво-Печерській лаврі. Станом на сьогодні ніяких обшуків чи слідчих дій у Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" правоохоронці не проводять", — зазначили у заповіднику.

У прес-службі закладу запевнили, що Лавра працює у звичному режимі, а "відповідні служби забезпечують правопорядок".

Києво-Печерська лавра

 

Фото: Національний заповідник "Києво-Печерська лавра"

Раніше повідомлялось, що комісія Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" 12 вересня повернула 63-й та 64-й корпуси на території Нижньої лаври у державне користування.

Нагадаємо, що після розірвання договору представники монастиря ще довгий час не хотіли покидати територію Лаври. Мінкульт направив туди комісію для інвентаризації, але віряни та ченці всіляко перешкоджали їхній роботі.

Пізніше, 5 липня, доступ до Нижньої лаври обмежили для відвідувачів. 9 серпня суд визнав законним розірвання договору щодо безоплатного користування приміщеннями Нижньої Лаври, що уклали монастир УПЦ МП та заповідник Києво-Печерська лавра.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.11.2023 16:12