Фото: facebook.com/144thFighterWing

"Провів останній бій в небі": під час масованого обстрілу 26 серпня загинув льотчик Олексій Месь

У понеділок, 26 серпня, під час відбиття російської масованої атаки загинув льотчик Повітряних Сил Збройних Сил України Олексій Месь.

Про це повідомило Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України.

"Він героїчно провів свій останній бій в небі. Двадцять шостого серпня Олексій під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА. Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. На жаль, ціною власного життя", — йдеться у повідомленні.

Як зауважили у командуванні, церемонія прощання із воїном відбулася 29 серпня. Віддати шану захиснику прийшли його побратими-льотчики, командири й підлеглі, друзі та колеги, а також сотні простих українців.

Олексій Месь був сильним і відданим воїном, висококласним льотчиком, лідером на землі і в небі, добрим другом, люблячим сином, батьком, чоловіком, патріотом своєї країни... Шану з неба полеглому пілоту віддала пара винищувачів МіГ-29. Політ над процесією виконали бойові друзі Олексія", — наголосили у командуванні.

До того ж наказом Головнокомандувача Збройних Сил України підполковнику Олексію Месю присвоєно військове звання полковник посмертно.

Нагадаємо, видання The Wall Street Journal повідомило, що один із винищувачів F-16, які Україна нещодавно отримала від союзників, ймовірно, був знищений. Це сталося під час масованого удару Росії 26 серпня. Ймовірна причина — помилка пілота. Однак хто на момент аварії перебував за штурвалом літака, поки достеменно не відомо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2024 19:37