Путін хоче, щоб миротворці ООН захищали бойовиків від України!

18 ВЕРЕСНЯ 2017 15:12

Як повідомляє TrueUA з посиланням на Frankfurter Allgemeine, на початку вересня президент Росії Володимир Путін шокував Україну і Захід пропозицією відправити миротворців ООН в Донбас.   

Згідно з його ідеєю, «блакитні каски» мають захищати спостерігачів ОБСЄ, які вже ведуть патрулювання в зоні бойових дій.  

На Заході почалася гостра дискусія. І багато хто кричить: «Пастка!». Про це пише німецьке видання Frankfurter Allgemeine, нагадуючи, що на саміті YES в Києві екс-Держсекретар США Джон Керрі вжив саме це слово і закликав пильно вивчити те, що Росія «пише дрібним шрифтом» у своїй резолюції про миротворців ООН.   

Автор погоджується, що Путін насправді не пропонував ввести «блакитні каски» у зону бойових дій. Він лише хоче, щоб вони були «охоронцями» з обмеженими можливостями.  

Лише після розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель російський президент погодився, що миротворців варто пустити на захоплені території для допомоги спостерігачам ОСБЄ проводити моніторинг, якому заважають підконтрольні Кремлю сили.   

Це прозвучало як поступка, але насправді російський президент все одно викривив поняття миротворчої місії і заперечив доступ «блакитних касок» до окупованих територій, а головне - до захопленої Москвою ділянки українсько-російського кордону.  

«Хоча саме на кордоні посилення патрулювання необхідне. Тому що через цю ділянку проросійські війська отримують все необхідне для війни», - йдеться в статті.  

Видання зауважує, що пропозиція Путіна може призвести до того, що окупована Росією частина України виявиться захищеною від всякого контролю.  

«До того ж місія ООН буде захищати бойовиків від контрударів української армії», - зауважує видання, нагадуючи, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін підкреслив, що в такому форматі миротворча місія лише легітимізує російський протекторат в Донбасі.

 

Політика, 18.09.2017 15:12