Фото: ТАСС

Путін підписав указ про депортацію українців

Російський диктатор Володимир Путін підписав указ, яким дозволив депортувати жителів тимчасово окупованих територій України без громадянства Російської Федерації.

Про це свідчить указ, оприлюднений на порталі правової інформації РФ.

Указ президента РФ передбачає, що українці або власники "паспортів" фейкових "ДНР", "ЛНР" мають або стати громадянами Росії, або заявити, що не бажають цього робити. Ті, хто оберуть другий варіант, вважатимуться з 1 липня 2024 року іноземцями й, відповідно, можуть бути депортовані. В документі прописано окремий пункт стосовно депортації тих, хто нібито створює загрозу національній безпеці Росії. 

Жителів тимчасово окупованих територій, які виступають за "насильницьку зміну основ конституційного ладу" в Росії (а отже, й на захоплених нею територіях), фінансують "терористичну та екстремістську діяльність" або беруть участь у "несанкціонованих" акціях, депортуватимуть та заборонятимуть їм в'їзд до РФ.

Нагадаємо, раніше Україна порахувала, що Росія викрала майже 4,4 тисячі дітей, які є сиротами, напівсиротами або позбавлені батьківського піклування.

Також повідомлялося, що російські загарбники готують до депортації ще понад 2,7 тисячі дітей з Луганської області. Попри те, що ще минулого місяця Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт дитячого омбудсмена і президента РФ, звинувативши їх у воєнних злочинах у зв’язку з незаконною депортацією українських дітей, ці дії на окупованих територіях не припиняються.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2023 23:55