Фото: росЗМІ

Путін розпочав офіційний візит до країн Близького Сходу

Російський диктатор Володимир Путін 6 грудня прилетів із візитом до Об’єднаних Арабських Еміратів. Диктатор зустрівся із наслідним принцом ОАЕ Мохаммедом бін Зайд аль-Нахайяном в Абу-Дабі.

Про це повідомили російські ЗМІ.

Прес-секретар диктатора Дмитро Пєсков заявив, що протягом усього польоту до посадки в Абу-Дабі борт Путіна супроводжували винищувачі Су-35С. 

"Для авіаційного супроводу президентського літака були отримані спеціальні пролітні дозволи від держав, над територією яких здійснювався проліт", — сказав він.

Водночас в ОАЕ Путіна зустрічали з прапором РФ в небі.

За словами пропагандистів, в ході зустрічі із наслідним принцом ОАЕ Мохаммедом бін Зайд аль-Нахайяном Путін заявив, що відносини між країнами "вийшли на безпрецедентно високий рівень", а ОАЕ "головний торговий партнер Росії в арабському світі". 

"Сьогодні наші відносини завдяки вашій позиції вийшли на безпрецедентно високий рівень. І ми з вами в постійному контакті, наші колеги постійно працюють один з одним", — сказав Путін.

За його даними, у 2022 році товарообіг між двома країнами збільшився майже на 68%. Також диктатор повідомив, що обговорить із колегою палестино-ізраїльський конфлікт і війну проти України. Своєю чергою Мухаммед аль-Нахайян висловив готовність продовжувати розвиток відносин із Росією у різних галузях.

"Я буду щасливий продовжити нашу спільну роботу з метою зміцнення двосторонньої співпраці у різних галузях", – сказав президент ОАЕ.

Зазначається, що у Путіна також запланований візит до Саудівської Аравії для своєї першої з жовтня 2019 року особистої зустрічі з наслідним принцом Мухаммедом бін Салманом. Очікується, що на зустрічах також обговорять ціни на нафту, адже Росія, Саудівська Аравія та ОАЕ є членами групи нафтовидобувних країн ОПЕК+. Минулого тижня члени ОПЕК+ добровільно погодилися скоротити свій видобуток, щоб підвищити ціни.

Нагадаємо, 4 грудня стало відомо, що на саміт "Великої двадцятки" у Ріо-де-Жанейро запросять російського диктатора Володимира Путіна. Проте Бразилія може його заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду. Таку заяву зробив президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.12.2023 15:30