Колаж TrueUA

Путін вперше прокоментував смерть Навального

Російський президент Володимир Путін уперше прокоментував смерть опозиціонера Олексія Навального. Диктатор назвав загибель політика "нещасним випадком".

Про це інформують низка російських пропагандистських ЗМІ.

"Що стосується пана Навального. Так, він пішов із життя, це завжди сумна подія. В нас були інші випадки, коли люди у місцях позбавлення волі йшли з життя. А хіба у Сполучених Штатах такого не бувало? Бувало і неодноразово", — сказав Путін.

Він додав, що за кілька днів до смерті Навального була ідея здійснити його обмін "на деяких людей, які перебувають у місцях позбавлення волі в західних країнах".

"Ви можете мені повірити, можете — ні. Людина ще фразу не закінчила, а я сказав "Я згоден. Тільки за умови, щоб він там лишався і не повертався". Однак сталося так, як сталося. Це трапляється, нічого з цим не вдієш", — зазначив Путін.

Раніше голова ради директорів заснованого Навальним "Фонду боротьби з корупцією" Марія Пєвчих повідомляла, що Навального планували обміняти на Вадима Красікова, засудженого в Німеччині за вбивство колишнього польового командира чеченських сепаратистів Зелімхана Хангошвілі. Про переговори щодо обміну Красікова в інтервʼю американському блогеру Такеру Карлсону казав президент Росії Володимир Путін.

Що відомо про смерть Олексія Навального

Російський опозиціонер Олексій Навальний помер 16 лютого у віці 47 років. Він знепритомнів у арктичній колонії "Полярний вовк", де відбував трирічний термін ув'язнення. Ймовірною причиною смерті ЗМІ називають відрив тромбу.

Дружина політика Юлія заявили, що у смерті її чоловіка винен Путін.

У США підтвердили, що Навальний пішов із життя неприродним шляхом і 23 лютого ввели масштабний пакет санкцій проти РФ. Також обмеження запровадили Австралія і Канада.

Нагадаємо, що очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що Навальний помер природною смертю. За словами Буданова, у нього дійсно стався відрив тромбу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 02:33