Фото: росЗМІ

Путін злякався суду в Гаазі й вже готовий повернути українських дітей

Росія не викрадає, а легально вивозить українських дітей на територію РФ. При цьому окупанти нібито не проти повернення викрадених дітей в їхні українські сім'ї.

Так російський диктатор Володимир Путін виправдовувався на прес-конференції після зустрічі з лідерами африканських країн.

За словами російського диктатора, вивезення українських дітей на територію РФ відбувалося легально.

"З приводу дітей. Діти — свята справа. Ми вивозили їх із зони конфлікту, рятуючи їхні життя і здоров'я. Ось що відбувалося. Ніхто не збирався ніяких дітей розлучати з сім'ями. Вивозили цілими дитбудинками. Ми ніколи не були проти, щоб діти возз'єднувалися з їхніми сім'ями. Якщо їхні родичі оголошувалися. Жодних перешкод ніколи не було і ніколи не буде", — заявив він.

Нагадаємо, 27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи на пленарному засіданні визнала геноцидом депортацію українських дітей на територію Російської Федерації. ПАРЄ закликала Міжнародний кримінальний суд розглянути можливість кримінального переслідування за цей злочин.

Відомо, що Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна за викрадення українських дітей до РФ. Але турецькі правоохоронці не зможуть затримати Путіна, адже країна не ратифікувала Римський статут, а відтак не визнає рішення Міжнародного кримінального суду.

За даними Центру національного спротиву, російські загарбники продовжують викрадати українських дітей на окупованих територіях. Вони проводять так звані медогляди, а ті діти, які його нібито не проходять, відправляються у РФ "на лікування".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2023 20:22