Фото: ТАСС

П'ять країн створили альянс, щоб витіснити Росію з ринку атомної енергетики

Велика Британія, США, Канада, Японія та Франція в японському Саппоро оголосили про створення альянсу. Вони працюватимуть, щоб викинути Росію з міжнародного ринку ядерної енергії.

Про це йдеться в спільній заяві країни.

П’ять країн використовуватимуть власні ядерні енергетичні ресурси, щоб "підірвати контроль Росії над ланцюгами поставок". Це перший крок, щоб повністю витіснити Путіна з ринку ядерного палива, і позбавити ще одного джерела фінансування для нападу на Україну.

"Об’єднання з іншими країнами — це наступний життєво важливий крок, для того, щоб показати Путіну, що Росія більше не бажана, і зміцнення нашої глобальної енергетичної безпеки шляхом використання надійних міжнародних поставок ядерного палива з безпечних, захищених джерел", — прокоментував британський міністр енергетичної безпеки Грант Шаппс.

Нагадаємо, уряд Німеччини на тлі російського вторгнення в Україну виступив за введення санкцій ЄС щодо атомної промисловості Росії. Це пов'язано із тим, що РФ використовує залежність Заходу у сфері енергетики для тиску. 

Також Європейський Союз активно готується запровадити черговий пакет санкцій проти Російської Федерації. 11 пакет буде направлено на боротьбу зі спробами обходу обмежувальних заходів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.04.2023 21:59