Фото: Офіс президента

П'ятеро загиблих та багато постраждалих: Зеленський розповів про наслідки негоди в Україні

Внаслідок негоди в Україні, яка вирує вже два дні поспіль, загинули п'ятеро людей. Ще щонайменше 19 людей постраждали.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення.

"У кожній громаді зараз важливо зробити максимум, щоб ми не втрачали життя через негоду. На жаль, станом на зараз є загиблі. Найбільше  в Одеській області, пʼять людей. Мої співчуття рідним та близьким. Щонайменше 19 людей постраждали. Усім надано необхідну допомогу. І на державному, і на регіональному рівнях оперативні штаби працюватимуть, поки не відновиться нормальна ситуація. Наразі епіцентр циклону переміщується в північні області  всюди готові допомагати", — розповів президент.

Крім того, через буревії та хуртовини були знеструмлені майже 1500 населених пунктів у 17 областях. Гарант наголосив, що енергетики працюють над відновленням енергопостачання. 

"Я вдячний усім в областях по лінії обласної та місцевої влади, хто оперативно приєднався до допомоги людям та дає результат. У кожній громаді зараз важливо зробити максимум, щоб ми не втрачали життя через негоду... Дякую, зокрема, й волонтерам, які підтримують людей у громадах. Дуже важливо зараз подбати й про тих, хто живе на самоті, хто вже в літньому віці. Особливо я хочу сьогодні відзначити увесь колектив ДСНС України, Національної гвардії та Національної поліції. Хто цілодобово надає допомогу. Зокрема, надзвичайників Одеського регіону", — зауважив очільник держави.

Нагадаємо, 27 листопада троє одеситів замерзли на смерть під час негоди, яка вже другу добу вирує в регіоні. Трупи, імовірно безхатьків, знайшли в у місті напередодні.

Також у столиці сильний вітер пошкодив прапор України на найвищому флагштоку міста. Негода "дістала" синьо-жовтий стяг на Печерських пагорбах.

Через погіршення погоди в Україні запрацював цілодобовий Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах. Водіям рекомендують утриматися від поїздок на далекі відстані та при плануванні маршрутів враховувати складність погоди. Керманичам великогабаритного транспорту рекомендовано користуватись майданчиками для відстою, що розташовані вздовж державних доріг. У разі виникнення надзвичайної ситуації на дорозі звертайтеся на цілодобову гарячу лінію: +38 067 400 60 80.

За прогнозами синоптиків, 28 листопада в Україні снігопади зупиняться, а погодні умови помітно стабілізуються. На сході навіть можливі сонячні прояснення, лише в західній частині пройде мокрий сніг, а також можливе налипання мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.11.2023 23:15