Рада Безпеки ООН провела надзвичайне засідання по Єрусалиму

09 ГРУДНЯ 2017 17:59

Акції протесту на Близькому Сході і за його межами, зіткнення і жертви, палестинці закликають почати нову інтифаду проти ізраїльтян. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на UN.

Рада Безпеки обговорила це питання на надзвичайному засіданні. Переважна більшість країн піддали критиці позицію Вашингтону, деякі виступаючі навіть назвали її «порушенням норм міжнародного права».

Спеціальний координатор ООН з близькосхідного мирного процесу Микола Младенов попередив, що односторонні рішення призводять до спалаху насильства. «C моменту прийняття рішення (президентом США Дональдом Трампом) ми спостерігаємо масові акції протесту на Західному березі, включаючи Східний Єрусалим, і в секторі Газа, а також зіткнення палестинських демонстрантів з ізраїльськими силами безпеки. За наявними даними, щонайменше один палестинець загинув і 140 отримали поранення. Акції протесту проходять також в населених арабами містах і селах всередині Ізраїлю, в регіоні і за його межами - від Лівану і Йорданії до Малайзії і Бангладеш», - заявив Микола Младенов.

За його словами, якщо палестино-ізраїльський конфлікт не буде врегульовано на основі взаємної згоди сторін, він буде сприяти релігійної радикалізації на Близькому Сході. 

Світ, 09.12.2017 17:59