На фото: Юлія Лапутіна. Джерело: "Арміяінформ"

Рада підтримала відставку Лапутіної з посади очільниці Мінветеранів

У середу, 7 лютого, Верховна Рада України підтримала відставку Юлії Лапутіної з посади міністра у справах ветеранів.

Про це заявив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram-каналі.

Він зазначив, що "за" проголосували 302 нардепи.

Нардеп наголосив, що профільний Комітет з питань соціальної політики також заявив про незадовільну роботу міністерства.

"Всі доповідачі, як і від влади так і опозиції, розносили у виступах міністра", — написав він.

За словами Железняка, сама Лапутіна не прийшла на звіт. 

верховна рада відставка лапутіної

Фото: Telegram-канал "Залізний нардеп"

Додамо, що заява Юлії Лапутіної про відставку з посади міністра у справах ветеранів України надійшла до Верховної Ради у понеділок, 5 лютого.

За словами голови парламенту Руслана Стефанчука, заява Лапутіної мала бути розглянута на найближчому пленарному засіданні парламенту.

Що відомо про Юлію Лапутіну

Лапутіна здобула педагогічну та психологічну освіту. У 1992 році вона почала службу у лавах Служби безпеки України оперуповноваженою підрозділу контррозвідки. У 2008 році виступила з ініціативою втілення концепції ментальної інтеграції мешканців Автономної Республіки Крим до України, але після приходу до влади Віктора Януковича вона була припинена.

У вересні-грудні 2014 року командувала оперативною групою СБУ в АТО та виконувала завдання із затримання учасників проросійських терористичних формувань. 25 березня 2020 року Юлія Лапутіна отримала військове звання генерал-майора, ставши другою жінкою-генералом в історії незалежної України. Із серпня 2020 року до грудня 2020 року працювала генеральним директором Директорату комунікації та інформаційної політики Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Нагадаємо, 4 лютого президент Володимир Зеленський уперше прокоментував чутки щодо можливого звільнення головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного. Він наголосив, що країні "однозначно потрібне перезавантаження". На запитання журналіста щодо повідомлень ЗМІ про можливе звільнення командувача ЗСУ президент зауважив, що йдеться про кадрове перезавантаження не лише у військовій сфері.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.02.2024 13:22