Фото: Представництво ЄС в Україні

Рада ЄС ще на півроку продовжила санкції проти РФ

Єврорада на шість місяців продовжила дію санкцій проти РФ. Обмеження введені для Москви через війну в Україні.

Про це повідомили в прес-службі Ради Європи.

У відомстві зазначили, що санкції, спрямовані проти конкретних секторів економіки Росії, продовжують до 31 липня 2023-го.

"Цим (продовженням санкцій, — ред.) Єврорада затверджує свою відданість суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", — йдеться в заяві.

Зазначимо, що вперше ці санкції запровадили у 2014 році у відповідь на дії Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні. Обмеження значно збільшили з лютого 2022 року, коли РФ розпочала повномасштабне вторгнення.

Наразі санкції складаються з широкого спектру галузевих заходів, включно з обмеженням торгівлі, фінансів, технологій, товарів подвійного використання, промисловості, транспорту та предметів розкоші.

Окрім цього, санкціями заборонений імпорт або передача морської сирої нафти та певних нафтопродуктів із РФ до ЄС. Водночас передбачено відключення від SWIFT кількох російських банків, а також призупинення мовлення та ліцензій кількох підтримуваних Кремлем каналів дезінформації.

Нагадаємо, зовсім скоро може з'явитись готова версія 10-го пакету санкцій проти Росії, над яким країни ЄС активно працюють. Нові санкції набудуть чинності вже в лютому 2023-го. 

Політика, 27.01.2023 14:29