Фото: armyinform.com.ua

ЄС працює над 10-м пакетом санкцій проти РФ: з'явились подробиці

Вже зовсім скоро може з'явитись готова версія 10-го пакету санкцій проти Росії, над яким країни ЄС активно працюють. Нові санкції набудуть чинності вже наступного місяця. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела у дипломатичних колах.

У п'ятницю, 20 січня, високопоставлені дипломати з трьох країн Євросоюзу заявили журналістам видання, що наступний пакет санкцій має бути готовим до річниці повномасштабного вторгнення Росії на територію України.

Відзначимо, що низка країн, враховуючи Польщу та Литву, вже виступили за введення нових санкцій, щоб, серед іншого, обмежити співпрацю ЄС з Москвою в галузі ядерного палива, заборонити імпорт російських алмазів та скоротити торгівлю з Білоруссю.

Нагадаємо, Швейцарія підтримує ідею конфіскації заморожених російських активів та передання їх Україні. Але для цього, ймовірно, потрібно провести референдум.

Зауважимо, Європейський Союз ще влітку 2022-го почав готувати спеціальну директиву, яка передбачає запуск механізму конфіскації російських активів. Водночас таке вилучення дозволять лише у випадках, коли йдеться про спробу обходу санкцій.

Політика, 21.01.2023 10:49