Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Рада Європи різко відреагувала на псевдовибори на окупованих територіях України

Рада Європи засудила проведення Росією псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України 8-10 вересня, назвавши їх грубим порушенням міжнародного права.

Про це свідчить відповідна заява, яку опублікували на сайті Ради Європи.

"Ми рішуче засуджуємо нелегітимні фіктивні "вибори", які відбулися 8-10 вересня 2023 року на тимчасово окупованих Російською Федерацією територіях України. Проведені з грубим порушенням міжнародного права, вони стали ще однією ілюстрацією заперечення Росією цінностей демократії, прав людини та верховенства права, які підтримує Рада Європи", — йдеться у повідомленні.

У заяві також вказано, що рішення російської влади організувати їх є лише останнім у серії незаконних і шкідливих рішень, які вони ухвалили після того, як Російську Федерацію виключили з організації в результаті її агресії проти України.

"Ми знову підтверджуємо нашу непохитну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", — додали в Раді Європи.

Заяву підписали голова Комітету міністрів Ради Європи Криш'яніс Каріньш, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчиновіч-Буріч.

Нагадаємо, раніше речник Європейського Союзу Петер Стано заявив, що всі причетні до так званих "виборів" окупантів на тимчасово захоплених територіях України повинні бути покарані. У такий спосіб Російська Федерація продовжує порушувати міжнародне право та суверенітет України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 14:32