Скріншот із відео

Радбез ООН збереться на екстрене засідання щодо України: які питання обговорюватимуть

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй збереться для обговорення ситуації в Україні, зокрема наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС та загрози теракту на Запорізькій АЕС. Засідання відбудеться вже в п'ятницю, 23 червня.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Зазначається, що засідання ініціювали США та Албанія. Воно розпочнеться о 10:00 за східноамериканським часом (17:00 за Києвом).

Попередньо, від ООН доповідатиме заступниця генерального секретаря з політичних питань Розмарі Дікарло. Як зазначили в секретаріаті Радбезу, вона надасть оновлену інформацію про безпекову та гуманітарну ситуацію в Україні.

За даними секретаріату, Росія зі свого боку надіслала запит на проведення наступного тижня окремого засідання для чергового обговорення "західних поставок зброї Україні та їхніх наслідків для дипломатичних зусиль з урегулювання української кризи".

Нагадаємо, Радбез ООН на прохання України зібрався 6 червня через підрив російськими терористами дамби Каховської гідроелектростанції. 

Згодом в Офісі президента України жорстко розкритикували Організацію Об'єднаних Націй за реакцію на підрив російськими загарбниками Каховської ГЕС, внаслідок чого у Херсонській області стався потоп. Раніше в ООН опублікували заяву, у якій вказується, що наразі не можна називати підрив дамби воєнним злочином, бо нібито обставини події "занадто незрозумілі".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.06.2023 14:28