Фото: argumentua.com

Раді знадобилось дві спроби, щоб відправити у відставку голову Рахункової палати

У понеділок, 10 квітня, Верховна Рада з другої спроби звільнила голову Рахункової палати Валерія Пацкана. Це відбулось шляхом підтримки постанови про недовіру.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко в Telegram.

"За — 250. Це один з останніх умовно незалежних елементів контролю в державі й він переходить під контроль влади. Все завдяки голосам ОПЗЖ. Без них було б менш як 226 голосів і рішення не було б ухвалене", — написав Гончаренко.

Що відомо про Валерія Пацкана

У листопаді 2022 року НАБУ та САП завершили розслідування щодо колишнього нардепа та голови Рахункової палати Валерія Пацкана: його звинувачують у незаконному отриманні компенсації за житло у 2017 році.

Після цього очільник Рахункової палати Валерій Пацкан оголосив, що йде у відставку. Постанова про звільнення з двох позицій була проголосована (з другої спроби на Комітеті), зареєстрована під номером 8211 і мала скоро виноситися у залу. Однак напередодні Валерій Пацкан написав лист до спікера Верховної Ради та фракцій парламенту, що відкликає свою заяву про звільнення з посади.

Нагадаємо, 10 квітня Верховна Рада України ухвалила рішення про повернення доплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень. Підвищене грошове забезпечення діятиме до кінця воєнного стану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.04.2023 16:03