Фото: Укрінформ

Радник Залужного анонсував весняний контрнаступ ЗСУ, який "шокує весь світ"

Радник головнокомандувача ЗСУ Ден Райс вважає, що усі найкращі російські підрозділи нині знищуються в Бахмуті, а тому Україна скористається цим шансом і піде весною в контрнаступ.

Про це Ден Райс сказав в інтерв'ю NV, пише ТСН.

За його словами, сьогодні українська армія вбиває близько 25 000 російських солдатів на місяць. Також близько 75 тис. втрат РФ в Україні за березень — це поранені.

"Усі найкращі підрозділи російської армії знищуються. Жахливий час для атаки. Тому коли настане правильний час для наступу, весною, Україна матиме набагато сильнішу армію, набагато краще забезпечення, ніж це було рік тому. І ви повинні перейти в наступ, щоб відвоювати позиції. І я вірю, що цієї весни Україна матиме дуже потужний контрнаступ, який шокує світ", — сказав Ден Райс.

Він також вважає, що Путін продовжує робити промах за промахом, порушуючи всі принципи війни:

"Я вважаю, що рік тому він напав на Україну не в той місяць. У лютому в цих умовах не атакуєш. Але він все одно продовжив атакувати цього року в лютому та березні. І все, що він робив, це "з'їдав" свою армію. Атакуючи на відкритій місцевості, піхотою проти артилерії, вони втратили так багато росіян. Бахмут — це також місце, куди пішла вмирати російська армія".

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський у четвер заявив, що російські війська "видихаються" в Бахмуті, а тому ЗСУ скоро скористаються цією нагодою, як свого часу робили це під Києвом, Харковом, Балаклією та Куп’янськом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.03.2023 16:23