Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Ракети ATACMS для України: у Пентагоні зробили важливу заяву

Очільник Пентагону Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати Америки нададуть Україні стільки ракет ATACMS, скільки зможуть.

Відповідну заяву він зробив, відповідаючи на запитання, чи планує Білий дім додаткові постачання далекобійних ракет ATACMS поза межами нещодавно ухваленого пакету допомоги на понад 60 мільярдів доларів.

"США нададуть стільки можливостей, скільки зможуть", — сказав Остін.

Водночас Остін додав, що певну кількість ракет ATACMS Україна від США вже отримала.

Як відомо, минулого тижня після 21 засідання у форматі "Рамштайн" очільник Пентагона Ллойд Остін підтвердив, що США надають шість мільярдів доларів на військову допомогу Україні у межах механізму USAI. Програма USAI передбачає, що уряд США укладає контракти з американськими оборонними компаніями на виробництво нового озброєння для України, а не постачає обладнання зі своїх складів.

Водночас радник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримала далекобійні ракети ATACMS і їхні постачання триватимуть і в майбутньому.

Нагадаємо, що 29 квітня керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів третій раунд переговорів зі Сполученими Штатами Америки щодо підготовки до укладення двосторонньої безпекової угоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.04.2024 22:33