Фото: vsim.ua

Ракетна атака рашистів: яка ситуація на Тернопільщині та Івано-Франківщині

Російські окупанти вночі 9 березня здійснили масований ракетний удар по українських містах. Влучання були на Івано-Франківщині та Тернопільщині.

Про це повідомили очільники Івано-Франківської та Тернопільської ОВА.

"На жаль, маємо ракетні влучення у нашій області по енергетичному об'єкту. За попередніми даними, жертв та постраждалих немає", — сказала голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Також на обстріл Тернопільщини відреагував очільник області Володимир Труш.

"Минула ніч була складною для українців. На території Підгаєцької громади Тернопільського району зафіксовано падіння уламків ракети. Вибухом пошкоджено п'ять будівель, одна з яких житлова. Жертв та потерпілих немає", — написав він.

Чиновник також запевнив, що за результатами огляду уламків вибухотехніками небезпечних частин не виявлено, проте місце події може бути уражене залишками ракетного палива.

"На місці події працюють оперативно-слідчі групи УСБУ та ГУ НП в області, а також фахівці ГУ ДСНС, з метою встановлення маркування ракети та збору речових доказів", — додав Труш.

Нагадаємо, вночі 9 березня Росія завдала чергового масованого удару по Україні, випустивши загалом 81 ракету, зокрема шість крилатих ракет повітряного базування Х-47 Кинджал. 

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі 24 каналу зазначив, що не пригадує, аби ворог використовував таку кількість гіперзвукових ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.03.2023 11:14