Колаж: TrueUA

Ракетна небезпека: у Повітряних силах застерегли мешканців кількох областей

У вівторок, 16 січня, в низці областей України вдруге пролунали сигнали повітряної тривоги. Існує загроза ракетних ударів.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові спочатку оголосили про ракетну небезпеку для Одеської області. Через декілька хвилин загроза додалася для Кіровоградської області.

"Увага! Ракета, імовірно Х-59, з Півдня! В напрямку Кіровоградської області!" — заявили у Повітряних силах.

Станом на 15:18 мапа тривог мала такий вигляд:

Мапа: alerts.in.ua

Масований обстріл 13 січня

У ніч та вранці у суботу росіяни влаштували масовану атаку по Україні. Вночі ворог випустив "шахеди", а вранці — різні типи ракет. Вибухи вночі лунали у столиці, а вранці — у Дніпрі, Івано-Франківській області, Чернігові, Кропивницькому тощо. Усього рашисти застосували 40 засобів повітряного нападу.

Силам ППО вдалося збити сім крилатих ракет Х-101/х-555/Х-55 та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Понад 20 усіх перелічених засобів повітряного нападу, які не потрапили в статистику збитих, не досягли своїх цілей, внаслідок активної протидії засобами радіоелектронної боротьби. 

Внаслідок масованого обстрілу у Дніпрі були зафіксовані "прильоти", обійшлося без жертв. У Чернігові внаслідок збиття ворожих цілей постраждав приватний сектор. Було пошкоджено 23 приватні будинки, багатоповерхівку та чотири магазини.

Нагадаємо, у грудні російські терористи атакували Україну з особливою інтенсивністю. Протягом останнього місяця 2024 року окупанти випустили по нашій державі понад 700 "шахедів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.01.2024 15:23